Om Sanicare

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/sanicare/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

Sanicareföretagen består av Sanicare AB och Sanicare Hjälpmedel AB. Vi är sedan 1990 en ledande leverantör av hjälpmedelsprodukter inom våra produktområden på den nordiska marknaden. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av form- och funktionsriktiga hjälpmedel som alla är klass 1 produkter enligt läkemedelsverket. Vår ambition är att alla produkter i sortimentet ska underlätta våra kunders dagliga liv och bidrar till en ökad livskvalitet. Att skapa en bättre livssituation för många människor är vår drivkraft. Att handla hos oss är tryggt och säkert oavsett om du handlar i egenskap av privatperson, företag eller offentlig verksamhet.

Vår huvudmarknad är Sverige, men vi finns också representerade på fjärran avlägsna marknader, som Kina, Australien och Japan. Vi arbetar medvetet för att ge alla våra kunder en god service och vårt produktutbud skall motsvara kundens förväntningar. Vår produktgaranti innebär att du som kund alltid har rätt att få en produkt utbytt eller pengarna tillbaka om du inte är nöjd eller om produkten inte motsvarar de egenskaper vi utlovat. Läs gärna mer i våra allmänna försäljningsvillkor.

INKONTINENSPRODUKTER

Vi har sedan starten 1990 haft en inriktning mot inkontinensskydd för lätt till medelsvår inkontinens. Sedan millenniumskiftet tillverkar vi en specialprodukt för avföringsinkontinens där produktens huvudsyfte är att ta bort besvärande lukt. Se även www.avföringsinkontinens.se Vi lägger stor vikt vid att våra inkontinensprodukter skall vara användarvänliga, funktionsriktiga och skapa trygghet för användaren. Alla produkter är förstås CE-märkta enligt medicintekniska direktivet.

TVÄTTBARA PRODUKTER OCH HJÄLPMEDEL AV TEXTILMATERIAL

Våra tvättbara textila produkter står inte bara för kvalité och lång livslängd, de står för genomtänkta lösningar som gör din vardag lättare. Vår unika produktgaranti innebär att vi garanterar livslängd och funktion. Det förutsätter dock att du följer de tvätt- och skötselråd som medföljer produkten. Du kan alltid vara säker på att våra produkter håller vad vi lovar. Om du inte är nöjd kontaktar du omgående vår kundtjänst.

DEMENSVÅRD

För demensvården har Sanicare ett flertal kvalitetsprodukter som vi har lång erfarenhet av och som vi vet fungerar. Det är t ex bäddskydd i form av lakansskydd och madrasskydd. Det är glidlakan som underlättar vändning av individer både för assisterande personal och för individen själv. Vi har höftskyddsbyxor som har mjuka sköldar som går att använda på natten. Alla produkter är förstås CE-märkta enligt medicin-tekniska direktivet. 

SAMARBETEN OCH PROJEKT

Vi driver flera viktiga forsknings- och utvecklingsprojekt tillsammans med våra industriella partners. Vi har ett samarbete med RISE/SP Technical Research Institute of Sweden inom området mätning, testning och analys som ett led i vår produktutveckling av produkter för avföringsinkontinens som delfinansieras via regionalt utvecklingsstöd.

PRODUKTSÄKERHET

Våra produkter under varumärket Absorba och Qorpus Vita är flamspridningstestade och klarar alla gränsvärden med god marginal. Alla våra hjälpmedel (förutom småhjälpmedel såsom tallrikar, osthyvlar, borstar) är CE – märkta Medicintekniska Hjälpmedel och uppfyller de säkerhetskrav som EU ställer. Samtliga produkter skall användas enligt anvisningarna på produkten eller bifogad instruktion för att undvika felaktig användning eller skötsel. Är du osäker på hur du skall använda produkten vill vi att du kontaktar vår kundtjänst.

KVALITÈ, MILJÖ OCH SOCIALT ANSVAR

Sanicareföretagen är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 (ladda gärna ner våra certifikat på botten av sidan). Våra produkter är av högsta kvalité i förhållande till sitt pris. Se även Sanicareföretagens Kvalitetspolicy. Textil- och pappersbaserade produkter kan slängas direkt i soporna för förbränning eller lämnas till återvinning där så är möjligt och utgör då en mycket begränsad miljömässig belastning. Den plast (polyuretan) som finns i denna typ av produkter bildar endast vattenånga vid förbränning. Övriga produkter av plast och metall källsorteras efter vistelsekommunens anvisningar.

Vår målsättning är att vara så aktsamma om vår miljö och vi strävar alltid efter att våra produkter ska vara miljömässigt acceptabla och att vi ska bidra med att minska miljöbelastningen i vårt samhälle. Se även Sanicareföretagens miljöpolicy.

Vår uppförandepolicy ska vara ett uttryck för vilka vi är och vad vi står för i vårt samspel med kunder, leverantörer, partners och övriga intressenter på marknaden för medicintekniska hjälpmedel. Uppförandepolicyn utgör tillsammans med våra andra övergripande policys grund för hur vi arbetar i Sanicareföretagen. Vi har höga krav på att våra underleverantörer och partners  lever upp till socialt och miljömässigt ansvarstagande i sina respektive  verksamheter.

Vi är här medvetna om kulturella skillnader och att lagstiftningen i respektive land skiljer sig åt men Sanicareföretagen ska sträva efter att samarbeta med underleverantörer och partners som arbetar i enligt med ”Global Compact”, FN:s grundläggande dokument om mänskliga rättigheter. Se även  www.unglobalcompact.org

LOGISTIKPARTNER - Tredjepartslogistik

Sanicare samarbetar med ISY Informationssystem AB i Halmstad.

BilagaStorlek
Sanicare AB 9001 Sv.pdf909.73 kB
Sanicare AB 14001 Sv.pdf904.34 kB
Sanicare Hjälpmedel AB 9001 Sv.pdf910.46 kB
Sanicare Hjälpmedel AB 14001 Sv.pdf904.4 kB